jachthaven zuidwesthoek

STRAND & ZWEMMEN
paterswoldsemeer

Op zoek naar een fantastische plek om in alle rust te kunnen zonnebaden om vervolgens af te koelen in het water? Dan ben je bij het Paterswoldsemeer onder de rook van Groningen op dé ideale plek. Dit ruim 2,7 kilometer lange meer is al jarenlang verbonden met zwemmen en watersporten. Om tijdens de warme dagen van het jaar ook nog eens mooi kleurtje te krijgen, is er een aantal jaren een groot strand aangelegd waar je gemakkelijk jouw badlaken kunt uitslaan. Bovendien zijn er verschillende horecagelegenheden rondom het meer te vinden voor het ultieme dagje uit. Wanneer spetter jij in het water van het Paterswoldsemeer?

Anker icon

BEKIJK

ONS

STRAND

Niets is lekkerder dan tijdens de zonnige dagen van het jaar naar het Paterswoldsemeer te gaan. Rondom dit meer is van alles te beleven, waardoor het naast de binnenstad van Groningen een bruisende plek is. Je moet dan ook niet raar opkijken als je op een zomerdag veel auto's, scooters en fietsen vlakbij het meer ziet staan. Naast het beoefenen van watersporten is het strand immers de favoriet om jouw hoofd leeg te maken.  

Neem deel aan de leukste sportactiviteiten

Om een bezoek aan het Paterswoldsemeer nog leuker te maken, zijn er het gehele jaar door verschillende sportactiviteiten te vinden. Huur bijvoorbeeld eens een kano om lekker actief over het water te bewegen. Heb je niet zoveel met watersport? Dan kan je ervoor kiezen om deel te nemen aan het zomerse beachvolleybal. Voel het warme zand tussen je tenen, terwijl je jouw tegenstanders op fanatieke wijze probeert te verslaan. 

Bekijk evenementen

Ga eens het water op

Het is volkomen te begrijpen dat je tijdens een warme zomerdag jezelf liever niet in het zweet werkt met één van de vele sporten. Wanneer je liever in alle rust van het weer wilt genieten, dan is bootje varen een uitstekend idee. Hiermee voel je de wind door je haren onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Klinkt dit als de ideale dagbesteding? Bekijk dan snel eens alle mogelijkheden voor het huren van een boot! 

Bekijk bootverhuur

Het Paterswoldse Meer

Het Paterswoldse Meer is een adembenemend recreatiegebied dat bekend staat om zijn schilderachtige strand en uitnodigende zwemmogelijkheden. Met zijn heldere water en zachte zandstrand biedt dit deel van het meer de perfecte setting voor een verfrissende duik. Of je nu wilt zwemmen in het verfrissende water, ontspannen op het strand of genieten van de nautische ambiance van de jachthaven, het Paterswoldse Meer biedt een prachtige combinatie van natuurlijke schoonheid en plezierige wateractiviteiten.

Ontdek de bijzondere jachthaven

Behalve de mogelijkheid tot zwemmen bevindt er zich aan het meer ook een bijzondere jachthaven. Dit is een geliefde plek voor de plezierjacht en heeft bij velen al voor een onvergetelijke ervaring gezorgd. Jachthaven Zuidwesthoek combineert het beste van twee werelden zonder dat het ten koste gaat van de rust en stilte aan het Paterswoldsemeer. Niet voor niets is het al jaren een veilige thuishaven op een prachtige en unieke locatie die de harten van velen heeft doen smelten.

Lees meer
PATERSWOLDSEMEER 2021